– ÖSSZEFOGLALÓ –

2022. december 5-én került sor az ÉKE Jövőkép 2022 konferenciájára: Wiesinger Raimund elnök köszöntötte a megjelent tagokat, kiemelve hogy ez alkalommal sor kerül az ÉKE KIVÁLÓSÁG DÍJAK átadására is.  

Meghívott előadóink hagyományosan érdekfeszítő és aktuális témákban nyújtottak az üzletvitelt segítő képet, információt:

„Az építőanyag, építési termék és barkácsáru piac 2022 őszén – és várakozások” címmel Sztupár Andrea, ügyvezető igazgató, GFK Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adott aktuális körképet.

A Magyar Nemzeti Banktól „Növekedési kilátások” címmel Baksay Gergely közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgató ismertette az MNB gazdaságpolitikát támogató intézkedéseit.

Suppan Gergely, a Magyar Bankholding Zrt. vezet elemzője „Az energiaválság árnyékában” címmel elemezte a 2021-et is már meghatározó témakört, amelynek réme még mindig nem múlt el egyes szegmensekben.

A fentivel összefüggésben „Energiaár-sokk: mire számíthatunk az egyes vegyipari, műanyag alap- és nyersanyagpiacokon?” címmel Bűdy László polimer piaci és ár szakértő, myCEPPI Plastics Consulting részéről mutatta be, hogy milyen tényezők mozgatják az egyes műanyagiparból származó építési összetevők költségeit – vele együtt pedig az építkezési költségeket.

Máté Miklós Vezető, Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) aktuális képet adott a lánctartozások alakulásáról „Teljesítési viták, visszatartás, lánctartozás az építőiparban: a TSZSZ tapasztalatai és 2023-as várakozások” címmel.

Az ÉKE Kiválóság Díjakat  Wiesinger Raimund ügyvezető, Lambda Systeme Kft., az ÉKE elnöke, SzarkaLászló ÉKE titkára adta át az értéklánc szereplői szerint is tartósan kiemelkedő szakmai munkát végző vállalkozásokat képviselő kollégáknak.