A Magyar Építőanyag Kereskedelmi Egyesület (ÉKE) 2022-ben második alkalommal hirdeti meg az ÉKE KIVÁLÓSÁG DÍJAT, amelynek keretében a hazai építőanyag gyártó partnerek objektív, pontozásos értékelés keretében jelölhetik szakmai elismerésre a tartósan kiváló szakmai és üzletviteli teljesítményt nyújtó építőanyag-kereskedőket.  Az értékelés kitér a pénzügyi működésre, az értékesítési eszközrendszerre – köztük olyan piacépítő- vagy marketing megoldásokra is, amelyek újdonságként jelennek meg az építőanyag-kereskedelemben. Az értékelésben hangsúlyosan megjelenik a tanácsadási-értékesítési tevékenység szakmai színvonala is, az építőanyagokra vonatkozó ismeretekkel és ügyfélközpontúsággal együtt.

„A partneri jelöléseken keresztül nyílik meg a lehetőség azon építőanyag-kereskedelmi vállalkozások pozitív, követendő példaként való bemutatására, ahol a vevőorientált hozzáállást, a szakértelmet, a prudens pénzügyeket és akár újszerű marketing megközelítéseket is alkalmazó üzletvitelt tapasztaltak az építőanyag gyártó partnerek.

Az elmúlt bő két év kihívásai; az elhúzódó pandémiás helyzet, majd a gyártási költség árrobbanás miatti áremelkedés, később a háborús helyzet kiváltotta beszerzési stressz komolyan megterhelte a magyar építőanyag-kereskedelmi vállalkozásokat. Emiatt különösen fontos megmutatni azokat a példaértékű módon működő cégeket, amelyek munkatársait ezen díjon keresztül elismerni szeretnénk. Az elismerést kapott szervezetek pozitív példaként jelennek meg a piacon, a díjazottak az ÉKE szakmai elismerését kereskedelmi kommunikációjukban feltüntethetik majd” – nyilatkozta Wiesinger Raimund, a Magyar Építőanyag Kereskedelmi Egyesület elnöke.

Magyarország 7 földrajzi régiójából lehet építőanyag-kereskedelmi vállalkozásokat az elismerésre jelölni; az ÉKE összesen hét elismerés átadását tervezi, az alábbi regionális bontásban:

  • Közép-Magyarország
  • Nyugat-Dunántúl
  • Közép-Dunántúl
  • Dél-Dunántúl
  • Dél-Alföld
  • Észak-Alföld
  • Észak-Magyarország

 „AZ ÉKE KIVÁLÓSÁG DÍJ 2022” elismerésre az országból bármely építőanyag-kereskedője jelölhető, beszerzési társulások esetében a jelölt a társulás egy konkrét tagja lehet. Az elismerést az adott régió díjazott vállalkozása egy évig használhatja majd a kereskedelmi kommunikációjában.

A jelölő ív online kitöltésére 2022. május 17. és május 27. között van lehetőség: a https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUphltSSVNq_4z3HPl2f7jB3AjuO7iRTrJd7sdIka-A-GMaA/viewform  linken, ahol minden hazai építőanyag-gyártó megteheti jelölését az egyes régiók kereskedőire.  

­

* * * *