Átadták az Év Építőanyag Kereskedője 2018 Díjat

Az Építőanyag gyártók szakmai értékelése alapján kaptak elismerést a hazai építőanyag-kereskedelem kiváló képviselői.

Budapest, 2018. november 27. – A Magyar Építőanyag Kereskedelmi Egyesület (ÉKE) adta át „Az Év Kiváló Építőanyag Kereskedője 2018” díjakat azon építőanyag kereskedelmi vállalkozások részére, amelyek a hazai építőanyag gyártók részéről a legmagasabb pontszámú szakmai értékelést kapták az ÉKE online pályázatán.

„A díj meghirdetésével a célunk az volt, hogy a díjazottak pozitív példái erősítsék a minőségi építőanyag-kereskedelmet és -szolgáltatást, ezzel együtt pedig a beruházók és kivitelezők, illetve a lakosság minél jobb kiszolgálását” – mondta el Wiesinger Raimund, az ÉKE elnöke, aki hozzátette, hogy a pályázat során a kereskedőkkel üzleti kapcsolatban lévő gyártók közvetlen tapasztalataira alapozva pontozták a kereskedők szakmai munkáját.

Az értékelés elsősorban a pénzügyi működésre, a tanácsadási-értékesítési tevékenység szakmai színvonalára, benne az építőanyagokra vonatkozó ismeretekre és az ügyfélközpontúság értékelésére koncentrált.

Az építőanyag kereskedelmi vállalkozásokat a pályázat során szerkezetépítés (falazat, tetőszerkezet), homlokzatkészítés és – szigetelés, valamint szárazépítés és felületképzés kategóriákban lehetett jelölni, három régióban: Kelet- és Nyugat-Magyarországról, valamint Budapesten és Pest megyében. A díjazottak kategória és régió szerint:

 1. Szerkezetépítés kategória:
 • AKKER-PLUS KFT, Kelet-Magyarország, Akasztó
  •    BNF Kft, Nyugat-Magyarország, Csorna
  •    ÉBERHARDT-HÁZ Kft., Budapest és Pest megye, Budapest XXII. ker.
 1. Homlokzatkészítés és -szigetelés kategória
 • MERKBAU Kft., Kelet-Magyarország, Kiskunhalas
  •    TÉGLACENTRUM Kft., Nyugat-Magyarország, Pécs
  •    WARM Kft., Budapest és Pest megye, Budapest XVI. ker.
 1. Szárazépítés és felületképzés:
 • BAU-SYSTEME 92 Kft., Nyugat-Magyarország, Pécs
  •    LAMBDA SYSTEME Kft., Budapest és Pest megye, X. ker.
  •    PANNONTHERM ÉPÍTŐANYAG Kft., Kelet-Magyarország, Mezőtúr

A díjazottak az ÉKE szakmai elismerését jelző védjegyet a kereskedelmi kommunikációjukban két éven keresztül használhatják majd.

Továbbá, a díjazottak a a Bachl Kft., a Baumit Kft, a Lasselsberger-Knauf Kft., a Murexin Kft. és a Terrán Tető Kft. felajánlása révén gyárlátogatáson vehetnek majd részt, tapasztalataikat szakmai tudásuk bővítésére fordíthatják.

  „AZ ÉV KIVÁLÓ ÉPÍTŐANYAG KERESKEDŐJE 2018” elismerésre az országból bármely építőanyag-kereskedője jelölhető volt az ÉKE weboldalán meghirdetett online szavazó modulon keresztül, október 20. – november 5 között. Beszerzési társulások esetében a jelölt a társulás egy konkrét tagja kaphatta az elismerést, továbbá egy cég több kategóriában volt jelölhető, de az elismerést csak egy kategóriában szerezhette meg.

 

Röviden az Építőanyag Kereskedelmi Egyesületről:

Az Építőanyag Kereskedelmi Egyesület (ÉKE) célja a szakmai bizalom erősítése az építőipari értéklánc tagjai között.  Az ÉKE elkötelezett magas szakmai színvonalú építőanyag kereskedelmi gyakorlat átfogóvá tételéért, beleértve a minőségi építőanyag kereskedelem feltételeinek elősegítését, a piaci önszabályozást és szakmai utánpótlás megteremtését.
Az ÉKE a hazai építőanyag kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások mintegy háromnegyedét fogja össze. Az ÉKE-t a hazai építőanyag-kereskedelem vezető vállalatai 1998-ban alapították.